...
Skip to content

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

Pigmentation on legs

Pigmentation on legs is the skin discoloration appears on the legs as a result of blood starting to absorb blood, the pigment, which consists of iron will be remain behind and become deposited. Skin discoloration occurs.

Small spot of skin discoloration on the leg is slowly to appear. You may observe some red-purplish spots.

Skin pigmentation on the leg is getting serious, turning into dark brown colour.

You deserve the best Minimally Invasive Laser Treatment

 Bulging veins

Varicose veins is when the symptoms of varicose veins progressing to the severe stages.

As the disease progress, more and more blood pool in the veins, which will exert high pressure on veins wall further weaken the veins.

Swollen and twisted veins are appearing on the skin surface slowly.

Rope-like veins that are swollen and raised above the surface of the skin.

You deserve the best Minimally Invasive Laser Treatment.

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

 

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

 

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

As disease progress, you may observe veins bulge out slightly.

 

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

Laser Varicose Veins Malaysia

Rawatan Laser Vena Varikos

Rawatan Endo-Vena

Rawatan “Gold Standard Treatment” bagi

Vena Varikos

Apakah maksud

Vena Varikos?

Arteri akan menghantar darah dari jantung ke bahagian badan yang lain. Oleh itu, vena memerlukan mekanisma pengepaman darah tambahan untuk menghantar darah ke seluruh badan dan kembali ke jantung semula, bagi mengatasi daya graviti. Bagi pengangkutan darah untuk kembali ke jantung semula, ia akan disokong oleh otot betis iaitu oleh injap di dalam urat kita.

Sekiranya injap tidak berfungsi dengan baik, darah cenderung berkumpul dan berkumpul di kaki, menyebabkan urat rosak. Vena varikos adalah saluran darah yang membengkak atau membesar secara tidak normal di bawah kulit di kaki, yang telah kehilangan keanjalannya akibat kerosakan injap urat. Ia terdedah kepada pendarahan dan ulser.

Ketahui Gejala Vena Varikos

Gejala Vena Varikos

Healthy Leg

Kaki sihat

Spider Veins

Urat labah-labah

bulging veins

urat membonjol

Leg Swelling (Oedema)

kaki bengkak

Phelebitis

Skin discoloration

kulit jadi gelap

Dry & scaling skin

kulit jadi kering

venous ulcer

ulser kulit

Perkembangan Apabila Berlakunya Vena Varikos

Kebanyakan orang menganggap urat labah-labah sebagai isu kosmetik dan cenderung untuk hidup dengannya. Pada peringkat ini, tanda-tanda akan mula kelihatan.

Kegagalan injap vena adalah amat serius sehingga aliran belakang dan pengumpulan darah menyebabkan dinding vena meregang sehingga tidak dapat dibaiki. Aduan kaki letih, berat, sakit dan bengkak adalah perkara biasa. Pesakit mungkin menangani urat varikos yang tidak sedap dipandang atau menyakitkan kerana bimbangkan punca yang mendadak. Seperti urat labah-labah, urat varikos juga sering dilihat sebagai kosmetik dan hanya sebahagian daripada punca daripada usia seseorang. Adalah amat penting untuk pesakit memahami bahawa apabila umur meningkat meningkat ke tahap seterusnya, penghantaran nutrien dan oksigen ke kulit akan terjejas dan komplikasi boleh berkembang dengan mudah, risiko kepada kesihatan kulit. Anda akan melihat urat membonjol, menonjol dari kulit. Sudah tiba masanya untuk serius.

Edema adalah padu dan bersimpul untuk disentuh dan sering disertai dengan sakit berat yang mendalam. Pada peringkat ini, tahap ketidakselesaan akan menjadi lebih teruk. Tiada perubahan trofik pada kulit, tetapi mendapatkan terapi adalah kritikal pada peringkat ini untuk mengelakkan penyakit itu merebak. Anda mungkin merasakan kulit gatal. Sakit yang teruk atau kekejangan.

Kulit akan menjadi nipis dan perubahan warna kulit akan menjadi coklat. Ini berlaku kerana darah sudah melebihi dari saluran darah dan  terkeluar hingg ke dalam tisu kulit. Edema dan perubahan kulit kedua-duanya akan hadir. Oleh kerana kulit sudah menjadu rapuh, penjagaan tambahan mestilah diambil supaya ia tidak menyebabkan luka sekiranya berlaku sebarang geseran, contohnya menggaru kulit tersebut

Sekiranya anda mengalami parut akibat ulser atau luka kulit yang telah pun sembuh sebelum ini, usah risau anda sedang dalam perjalanan ke pemulihan. Ulser memerlukan proses penyembuhan yang lama, terutamanya kaki anda tidak mendapat nutrisi yang betul. Ulser adalah luka yang terbuka, memerlukan penjagaan tambahn bagi mencegah jangkitan.

Ini adalah peringkat yang sudah dianggap serius. Ia sangat menyakitkan, gatal dan memerlukan penjagaan dan pembalut luka yang berterusan, yang telah menjejaskan kualiti hidup dengan ketara.

Malaysia Piles Buasir Treatment

Pilihan Rawatan bagi

Vena Verikos

Vena Varikos boleh dirawat secara tradisional iaitu Pembedahan Pembuangan Urat, yang memerlukan pemotongan di kawasan pangkal paha, untuk mengikat urat pesakit. Beberapa pemotongan akan dibuat untuk mengaasingkan urat dan keseluruhan urat.

Terapi Radiofrequency adalah salah satu kaedah dalam merawat vena varikos, yang melibatkan pemasukan kateter ke dalam vena dan memanaskan dinding dalaman vena menggunakan gelombang radio. Oleh itu, dinding urat dan tisu penghubung yang berdekatan denaturasi dan mengecut.

Rawatan Laser Vena Varikos

Laser Vena Varikos adalah teknologi moden yang menggunakan tenaga laser untuk merawat urat yang rosak dengan menutupi vena sepenuhnya.

Fiber laser yang halus, iaitu mempunyai pancaran tenaga bulat 360 darjah yang unik akan dimasukkan ke dalan vena, di dalam bimbingan ultrasound. Oleh itu, ia mengesan vena varikos dengan tepat.

Pesakit boleh berjalan serta merta selepas rawatan laser ini dilakukan, dengan tanpa parut.

Malaysia Piles Buasir Treatment
Malaysia Piles Buasir Treatment

Prosedur Rawatan: Langkah-langkah

Sunway medical centre Dr Khang Nan Chuan, Dato' Dr. Ho Teik Kok, Columbia Asia Hospital Petaling Jaya, WSM Medic SDN BHD

Langkah 1:

Fiber laser dimasukkan ke dalam urat.

Langkah 2:

Tenaga laser akan diaktifkan di dalam vena.

Langkah 3:

Vena telah pun ditutup manakala fiber laser perlahan-lahan dikeluarkan.

Soalan Lazim

Dengan Teknologi Laser Invasif Minima, kedua-dua kaki boleh dirawat di bawah satu operasi sahaja.

Pesakit boleh berjalan dalam hari yang sama selepas pembedahan dan meneruskan aktiviti kehidupan seharian sejurus selepas pembedahan.

Tidak, ia adalah Prosedur Invasif Minima di mana tusukan kecil akan dibuat untuk memasukkan fiber laser yang mempunyai diameter 1.8mm sahaja. Tiada luka akan dibuat pada kaki.

Laser Vena Varikos boleh dilakukan di bawah prosedur penjagaan harian, pesakit akan dilepaskan dalam hari yang sama prosedur.

Kaki yang dirawat akan dibalut dengan pembalut selama 4 jam selepas pembedahan. Selepas itu, anda disyorkan untuk berjalan-jalan, tidak perlu berehat di atas katil untuk pemulihan.

Tidak, Laser Vena Varikos akan dilakukan di bawah bimbingan ultrasound. Semasa prosedur, fiber laser dimasukkan ke dalam urat saphenous di bawah bimbingan ultrasound, pakar bedah akan menarik balik kira-kira 2cm dari persimpangan saphenofemoral (SFJ) sebelum pancaran tenaga laser.

  1. Prosedur penjagaan harian dengan sekejap atau tiada kesakitan
  2. Pemulihan cepat dengan keselesaan maksimum pesakit
  3. Masa rawatan yang singkat
  4. Dapat sambung semula aktiviti kehidupan seharian dengan segera
  5. Keputusan perubatan dan kosmetik yang sangat baik
  6. Tiada parut hodoh

Anda Layak Mendapat Rawatan Yang Paling Minima Invasif

Minimally Invasive

Non-cutting

Fast recovery

Day-care or short hospitalization

High satisfaction with low recurrence rate

© WSM MEDIC All rights reserved 2024